Sider

tirsdag den 27. august 2013

sy i læder

Hvis du skal sy i læder skal du passe på med at bruge læder nåle, de kan nemlig let ødelægge læderet.
Så brug en almindelig symaskine nål, hvis du skal sy i tyndt læder er det let nok, men hvis læderet er tykt så skal man altså ha’ en god symaskine.


 Jeg vil mene det er bedst at bruge en tyk nål, da nålen let kan knække.
 Til tykt læder du med fordel bruge en symaskine med over-transportør.

Til blødt skind, som man oftest bruger til tøj, fungerer det rigtig godt med en jersey nål nr. 80. Hvis man syr lidt forsigtigt holder den fint, og den laver ikke ødelæggende huller i skindet. Str. 90 kan også bruges, hvis man vil være sikker på nålen ikke knækker, når man fx. syr over sømme.

Til tykkere læder kan man evt. bruge jeans nåle (str. 100 - 110), men lædernåle laver for store huller og kan skære tråden over, når man hæfter, fordi den er formet som en lille kniv i spidsen.

En teflon trykfod er rigtig god, fordi den almindelige trykfod ikke glider så nemt på skindet. Den er med som standard udstyr til de fleste nyere symaskiner, så vidt jeg ved, men ellers kan den som regel bestilles som ekstra udstyr.

Overtransportør er en god hjælp, men hvis man ikke har det, så kan man holde fast i skindet bagved nålen, og forsigtigt "hjælpe" det frem. Men uden at trække for hårdt, for så knækker nålen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar