Sider

søndag den 10. juni 2012

DIY - oldemorfirkanter

DIY - oldemorfirkanter


Jeg  har fundet en nem opskrift på hæklede oldemorfirkanter. der er billeder med så selv om man ikke er en ørn kan man være med :)

 
Start med seks luftmasker (lm) og forbind enderne med en kædemaske (km).Lav tre lm.
Derefter to stangmasker (st) igennem ringen og en lm. De tre luftmasker fra før, de to stangmasker og luftmasken danner en gruppe. Ialt skal der blive seks grupper.


De fem næste grupper dannes af tre stangmasker igennem ringen afsluttende med en luftmaske.Forbind den sidste gruppe med luftmaskerne fra første gruppe - stik hæklenålen i tredje lm og forbind med en km. Derefter km i næste maske.


  Indsæt ny farve med en km i toppen af gruppens sidste st. Derefter km igennem mellemrummet ved lm.Tre lm - to st - én lm igennem mellemrummet ved lm - gentages så der er to grupper i mellemrummet "delt" med en lm.Fortsæt omgangen rundt med to grupper i hvert mellemrum. I alt skal der være seks x 2 grupper.Forbind og skift farve på samme måde som sidst.
  Tre lm og to st i første mellemrum - afslut med en km. Fortsæt rundt med tre st i hvert mellemrum og afslut med en lm.Når omgangen er afsluttet, forbind og skift farve på samme måde som tidligere.Start firkanten rundt om ringen ved at lave første hjørne således: Tre lm, to st, tre lm, tre st, afslut med én lm.I de to følgende mellemrum laves: Tre halvstangmasker (halvst), en lm. Dernæst laves næste hjørne: Tre lm, to st, tre lm,tre st, afslut med én lm. Fortsæt sådan hele vejen rundt. Efter sidste hjørne er lavet, hækles helt op til spidsen med km.

I første spids laves hjørnet til yderste firkant: Tre lm, to st, tre lm, tre st, afslut med én lm.Næste tre mellemrum: Tre st, en lm. Sådan fortsættes hele vejen rundt dvs.: Hjørnerne: Tre lm, to st, tre lm, tre st, afslut med én lm.Langsiderne: Tre st. i hver afsluttet med en lm Færdig! Husk at hæfte enderne på bagsiden.
DIY fundet på en anden blog:
Lillelyns verden

1 kommentar: